Dzika kuchnia. „Ile może małe ZIÓŁKO", czyli warsztaty botaniczno-kulinarne
Gdzie?Informacje od Organizatora:
Kochani, zapraszamy na majowe warsztaty botaniczno-kulinarne "Dzika kuchnia". Czeka nas spacer po przypałacowym parku w poszukiwaniu jadalnych listków i kwiatów do sezonowej sałatki i na aromatyczne herbatki. Przy okazji poznanie roślin, które pomogą nam oczyścić organizm po zimie, poprawić krążenie, ułatwić trawienie a i takie, które zachęcą nas by je spróbować w różnych odsłonach – kiedy wrócimy do gościnnych pałacowych pomieszczeń. Co zjemy? Sałatkę sezonową ze świeżymi dzikusami z łąki, dziki jogurtowy dresing, intrygujący dziki bulgur.
Herbatki niespodzianki!
prowadzenie: dr Krystyna Stepczyńska-Szymczak i Pola Szymczak.
zapisy: dominika.kiss-orska@mck-bydgoszcz.pl
cena warsztatu: 50 zł
Bilety do kupienia przed zajęciami w kasie w Ostromecku.
Kolejne spotkanie z Dziką kuchnią odbędzie się 15 czerwca.
______________________
Kalendarz wydarzeń odbywających się w Bydgoszczy miej zawsze pod ręką dzięki aplikacji mobilnej (Android i iOS).
______________________
Informacje o wydarzeniach przesyłajcie na adres wydarzenia@visitbydgoszcz.pl
______________________
Bydgoskie Centrum Informacji nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek zmiany miejsc, godzin i dat wydarzeń.